Inbouwmethodes

Vlakbouw, onderbouw, opbouw of vlakopbouw

De keuze van de spoelunit wordt mede bepaald door de keuze van het werkblad. Het is namelijk niet mogelijk elke spoelbak in elk willekeurig blad te verwerken. De spoelbak kan op drie manieren worden ingebouwd: vlakbouw, opbouw en onderbouw. Reginox heeft haar rvs vlakbouw en onderbouw spoelunits onderverdeeld in de volgende series: Elite, Elegance en Comfort. Hierdoor zult u altijd een vlakbouw of onderbouw spoelunits kunnen vinden die past bij uw gebruik, uw smaak en het materiaal en model van uw keukenwerkblad.  

 vlakbouw Vlakbouw 

Een vlakbouw spoelbak wordt vlak in het werkblad gemonteerd en de rand van de vlakbouw spoelunit vormt daarbij een geheel met het werkblad. Het werkblad en de rand van de spoelunit lopen naadloos in elkaar over, waardoor het werkblad eenvoudig is te reinigen. De bovenkant van de spoelunit komt gelijk te liggen met de bovenzijde van het werkblad en heeft als voordeel dat het hygi├źnisch en strak is. Vlakbouw spoelunits worden voornamelijk ingebouwd in HPL multiplex, graniet, hout of composietmaterialen. Reginox heeft een breed en divers programma aan vlakbouw spoelunits.

   Onderbouw 

Onderbouw spoelbakken worden onder of halverwege het niveau van het werkblad gemonteerd. Dit vergroot het bruikbare oppervlak van het werkblad. Deze inbouwmethode wordt vooral toegepast bij granieten, hout en volkunststof werkbladen. Doordat de onderbouw spoelunit onder het niveau van het werkblad wordt geplaatst is het werkblad gemakkelijk schoon te maken.

  Opbouw 

Opbouw spoelbakken worden op het werkblad gemonteerd. Hierbij ligt de rand van de spoelunit op het werkblad. Een opbouw spoelunit wordt in de regel toegepast op kunststof werkbladen met als dragermateriaal spaanplaat. Reginox heeft een uitgebreid programma opbouw spoelunits van uitstekende kwaliteit. De prachtig afgewerkte randen van de opbouw spoelbak typeert het vakmanschap van Reginox. Onder de flens van de opbouw spoelunit wordt een afsluitbare band geplaatst, zodat er geen water onder de flens van de opbouw spoelunit komt en daarbij het water in het keukenkastje valt.

  Vlakopbouw

Vlakopbouw is een inbouwmethode waarbij een vlakbouw spoelunit als opbouw spoelunit wordt geplaatst. De vlakke rand van de spoelunit rust hierbij op het werkblad.

Kastmaat

De keuze van uw spoelunit hangt samen met de kastmaat. Dit is de maat van de onderkast waarin de spoelbak komt. Er zijn verschillende kastmaten leverbaar, namelijk 40 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm en 100 cm. U hoeft alleen rekening te houden met de maat van de spoelunit, niet met een eventueel afdruipgedeelte. Reginox heeft voor elke kastmaat een ruim assortiment spoelunits.